Ben van Mierlo    is geboren en getogen in 's-Hertogenbosch en hij is gespecialiseerd in illustraties, cartoons, schilderijen en collages met een surrealistische, vaak absurde inslag waarin als het even kan een dosis hartverscheurende humor te vinden is.
Ben parodieert met zijn werk graag satirisch op de trendwaan van de dag en het vele nepnieuws via onder andere kunstmatige intelligentie en de soosjal miedia.
Met zijn soepele tekenvaardigheid en messcherpe snijtechniek combineert hij zijn motieven om suggestieve en verleidelijke visuele werelden te creëren. Tekst is voor hem even belangrijk. Redactionele illustraties voor tijdschriften, boeken en posters waarbij een groot beroep op zijn fantasie wordt gedaan zijn voor Ben een kolfje naar zijn hand.

Het werk van Ben is onder meer gepubliceerd in de VPRO Gids, Hollands Diep, Plus Magazine en in publicaties van Provincie Noord-Brabant, Uitgeverij De Bezige Bij, Omroep Brabant, Uitgeverij Malmberg, Deloitte, Politie Limburg, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Brabants Dagblad enz. enz....

Ben's werk geeft vaak blijk van sociale betrokkenheid en een originele invalshoek. Stromingen als het symbolisme en surrealisme, de humor van Dada en Hieronymus Bosch enthousiasmeren hem nog altijd. Het tijdperk tussen 1900 en 1932 boeit hem buitengewoon. Evenals de literaire wereld maar ook de werelden van filosofie, wetenschap, kunst en cultuur, milieu, geneeskunde, psychologie, management, voortplanting, politiek, steampunk, art deco, retro futurisme, engelen, complotdenkers und vette bratwurst zijn voor hem onuitputtelijke bronnen van grote hilariteit voor fantasievolle illustraties.

Voorts heeft Ben altijd zijn smartphone (camera dus) in zijn binnenzak paraat want hij is sinds zijn pubertijd een gepassioneerd documentair straatfotograaf waarbij hij zijn oog op onverwachte bijzondere details laat vallen. En die zijn in dit ik-tijdperk vol chattende narcisten met aan hun handen vastgeplakte mobieltjes, polarisatie en haatzaaierij ruim voorhanden.
Ben registreert het dagelijks leven met een subtiel gevoel voor humor en hij heeft als empathisch mens natuurlijk oog voor ontroerende, kleurrijke en mysterieuze hedendaagse tijdgenoten waaronder ook treurige dieren, verliefde koppels, etalages en nog veel meer.

Blader door zijn galeries en laat u opfrissen door de ingenieus gemaakte collages en illustraties, nostalgische schilderijen vol steampunk en prettige cartoons.
En vergeet vooral zijn verrassende foto's niet.
Veel plezier tijdens de opwarming van onze aarde en blijf gelukkig en gezond!