Ben van Mierlo    is geboren en getogen in 's-Hertogenbosch en is gespecialiseerd in zowel teken- en schilderwerk als ook collages, illustraties en cartoons met een surrealistische, vaak absurde inslag waarin als het even kan een dosis hartverscheurende humor te vinden is. Hij maakt de collages dan ook puur voor zijn plezier. Ben parodieert met zijn werk graag op de waan van de dag ofwel het vele nepnieuws.
Met zijn messcherpe snijtechniek en soepele tekenvaardigheid combineert hij zijn motieven om suggestieve en verleidelijke visuele werelden te creëren. Tekst is voor hem even belangrijk.
Redactionele illustraties voor tijdschriften, boeken en posters waarbij een groot beroep op zijn fantasie wordt gedaan zijn voor Ben een kolfje naar zijn hand.

Het werk van Ben van Mierlo is onder meer gepubliceerd in de VPRO Gids, Hollands Diep, Plus Magazine en in publicaties van Provincie Noord-Brabant, Uitgeverij De Bezige Bij, Omroep Brabant, Uitgeverij Malmberg, Deloitte, Politie Limburg, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, De Persgroep enz.
Ben's werk geeft vaak blijk van sociale betrokkenheid en een originele invalshoek. En stromingen als het surrealisme, de humor van Dada en Hieronymus Bosch enthousiasmeert hem nog altijd. Het tijdperk tussen 1900 en 1939 boeit hem buitengewoon. Evenals de literaire wereld maar ook de werelden van filosofie, wetenschap, kunst en cultuur, milieu, geneeskunde, psychologie, management, voortplanting, politiek, steampunk, retro futurisme und vette bratwurst zijn voor hem onuitputtelijke bronnen van grote hilariteit voor fantasievolle illustraties.

Voorts heeft Ben altijd zijn smartphone (camera dus) in zijn binnenzak paraat want hij is sinds zijn pubertijd een gepassioneerd documentair straatfotograaf, waarbij hij zijn oog op onverwachte en bijzondere details laat vallen. En die zijn in deze bizarre 21ste eeuw vol verdeeldheid en haatzaaierij ruim voldoende voorhanden. Ben registreert het dagelijks leven met subtiel gevoel voor humor en vangt alle nepzaken die hij onderweg tegenkomt maar hij heeft ook oog voor ontroerende, kleurrijke en mysterieuze hedendaagse tijdgenoten. Zijn geliefde thema's zijn treurige dieren met name honden, verliefde koppels, reflecties, etalages, neptwitteraars, natuur, architectuur, industrie en mysterieuze Big Brother Buizen. Surrealistische contrasten met soms een fraai lijnenspel in een zeer 'korte lontjes tijd' met heel veel irritante oorlogszuchtige narcisten, dat is het. Ondanks zijn succes leeft Ben een heel 'normaal' leven aan de prachtige rivier de Maas, samen met zijn lieftallige echte genote.


Blader door zijn galeries en laat u verrassen door de ingenieus gemaakte collages en illustraties, nostalgische schilderijen en prettige cartoons. En vergeet vooral zijn verrassende foto's niet. Veel plezier tijdens de opwarming van onze aarde!